Tervetuloa DarkSide Observatorioon!

Kotisivuni on perustettu 27.8. 2007 ja sitä täydennetään kun tarvetta ilmenee.

Sivut on jaettu viiteen eri osioon.

Observatorio-sivulla on tietoa observatoriosta ja laitteista, joita käytän. Galleriassa on useassa kategoriassa ottamiani kuvia tähtitaivaan ihmeistä. Blogit-sivu, jota käytän havaintopäiväkirjana ja ilmoitustauluna, on viimeinen osio ja sisältää historian sivuston alusta lähtien. Nämä siis tällä sivulla olevan informaation sekä Yhteystieto-sivun lisäksi.

DarkSide Observatory toimii sähkömagneettisen säteilyn optisella alueella 300-800 nm aallonpituudella (sen minkä myös silmä näkee) ja käytössä on tähtitieteellinen CCD-kamera. Suomen sääoloista johtuen havaintoöitä kertyy vuodessa vain 20-40 kpl. Tietokoneella ohjattava robottijalusta ja CCD ovat tehokas yhdistelmä käyttämään havaintoajan hyödyksi. Observatorion laitehankinnat ovat vielä kesken.

DSO Team: Observatorio on teamilaisten ylläpitämä ja teamiin kuuluu lisäkseni veljeni Jarno ja isäni Matti. Kaikkea en pysty itse tekemään ja teamin apu on tärkeä osa toimivaa tähtitornia. Teamilaisten panos on uuden tornin rakentamisen ja ylläpidon kannalta merkittävää.

Vuodesta 1978 olen tähtiä katsellut kiikareilla ja myöhemmin kaukoputkilla. Oma tähtitorni syntyi kuitenkin vasta 1997. 80-luvulta olen toiminut aktiivisesti Lahden URSA-yhdistyksessä ja on myös osa harrastustani. Monet antoisat yöt olen viettänyt tähtitaivaan alla yksin ja harrastajien kanssa.. Tämä ON hieno harrastus!

DarkSide Observatory on yksi jäsen Suomen havaintotorniverkossa (katso osoite linkkiosiosta).
Sijainti: 61 47.33N 25 29.8E

”Monet löydöt ovat jätetty tuleville sukupolville…
Meidän universumimme on pieni säälittävä asia ellei sillä ole jotain tutkittavaa jokaiselle sukupolvelle..” -Seneca (8 B.C.-65 A.D.)