Observatorion Evankeliumi 2009

..Ja tapahtui niinä päivinä, että Keisari DSO:lta kävi käsky, että wanha torni oli maahan pantava. Tämä maahanpano oli ensimmäinen yli 10 vuoteen ja tapahtui Jyrkin ollessa Tikkakallion maaherrana. Ja kaikki lähtivät tornia kaatamaan, toiset enemmän ja vähemmän iloisina, kukin omiin hassuihin työasuihinsa sonnustautuneena.

Niin lähti Jyrkikin talostaan, kotoisalta sohvaltansa, ylös tornille, joka oli Tikkakallion rinteellä, se kun oli läheisessä ja tärkeässä paikassa, rakentamaan uusia seiniä, yhdessä sukulaisten, perheen ja ystävien avulla, jotka olivat raavaita.

Ja niin kävi taas kutsu Tikkakalliolle, jossa tapahtui heidän siellä ollessaan, että seinät monien monien uusintaottojen avulla saatiin paikalleen. Ja sade tuli, torni kapaloitiin pressuun ja pantiin suojaan, koska katto ei ollut vielä valmis. Ja sillä seudulla oli kissoja vartioimassa yöllä tornia.

Ja niin heidän edessään seisoi talon Emäntä ja hänen hiljaisuutensa laskeutui heidän ylleen, ja he peljästyivät suuresti. Mutta Emäntä sanoi heille: Älkää peljätkö, sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka tarjotaan tälle työporukalle. Teille on ruoka ja kahvit valmiita. Ja tämä olkoon teille merkkinä, pitäkää tauko, jotta jaksatte tulla asentamaan vielä kattoakin.

Ja yht’äkkiä oli ruokapöydän ympärillä joukko onnellisia työmiehiä nauttimassa vahvistavaa ruokaa. Kunnia kylläisyydelle ja hyvälle kahville, ja rauha työmisten kesken, jotka olivat saaneet yhden osion tehtävästään valmiiksi.

Ja kun oli levätty kaksi viikkoa, niin Keisari DSO:lta kuului taas käsky työväelle: Tulkaatten taas Tikkakalliolle asentamaan katto paikallensa, jotta saamme suojaa ja Observatorion valmiiksi.

Ja he kaikki lähtivät kiiruhtaen suuntaamaan kulkunsa kohti Tikkakalliota, löysivät heille osoitetut työkalut ja kattorakenteet valmiina maassa odottamassa kantovalmiina. Ja kun he olivat kantaneet kattorakenteet paikallensa ja asentaneet kiinnikkeet, joita varmistukseen tarvittiin, melkein valmista tornia ihmeteltiin ja siitä puhuttiin. Mutta työmiehet kätkivät nämä sanat ja riemun sydämiinsä, ja tutkiskelivat näitä sydämessänsä tutkiskellessaan harjakais-maljan pohjaa.

Ja näin työmiehet palasivat matkaltaan tuoden ilosanomaa kaikelle kansalle, kiittäen ja ylistäen Suomalaista Työtä, Talkoohenkeä ja ihmisen viisautta! KIITOS!

t. ~Jarno